Een leuk verhaal van blogster Adine

Wat een leuk verhaal van Adine. Zij is lifestyle blogster en is onlangs met mij op pad geweest voor een stylingdag personal shopping en makeover. Ze heeft haar eerlijke ervaring gedeeld op haar blog, “Lekker leven met minder”. Ik word hier zo blij van :) Onderstaand haar verhaal. 

‘Dit had ik nóóit uit het rek gepakt!’

Ik zal jullie niet vermoeien met een gedetailleerde beschrijving van de hele dag, maar ik kan wel vertellen dat het echt een aaneenschakeling was van kleding passen die ik écht nooit uit het rek gepakt zou hebben. Toen de kapper zich over mijn haar en make-up boog, was de stylist vast op pad gegaan om wat setjes kleding bij winkels apart te hangen, zodat wij daarna lekker efficiënt aan de slag konden.

Ik had me voorgenomen om alles te passen, of ik het nu wat vond of niet. Als ik dat niet zou doen, had ik natuurlijk net zo goed zelf kunnen gaan. In de eerste winkel was het een beetje aftasten en wat dingen uitproberen, maar eigenlijk had ze al heel snel door wat wel en niet bij me paste.

En geloof het of niet: aan het einde van de dag was mijn tas vol en mijn bankrekening behoorlijk leeg. Grappig feitje: het enige ding dat ik zelf ook uit het rek zou hebben gepakt heb ik ook daadwerkelijk zelf uit het rek gepakt. En als ik het moest rangschikken, dan is dat hetgeen waar ik achteraf het minst blij mee ben. Niet omdat het niet mooi is, maar omdat het eigenlijk precies is als wat ik allemaal heb. Ook wel fijn, want dat bevestigde voor mij wel even de toegevoegde waarde van zo’n dag.

Kun je zelf niet shoppen?

Kleding kopen is nooit echt mijn sterkste kant geweest. Mijn kledingkast is dan ook meestal een soort overzicht van uitersten: het is óf joggingstijl, óf praktisch gala. En als ik dan ergens heen moest voor werk, stond ik weer te zoeken naar iets om aan te trekken.

Toen een vriendin via haar loopbaancoach de tip kreeg om eens te kijken naar een make-over, dacht ik: hé, dat wil ik ook wel! Ik ging eens rondkijken en vond een superleuke combinatie van personal shopping én een make-over.

Zelf shoppen ís natuurlijk goedkoper, maar toch vond ik deze investering gerechtvaardigd. Ik had het idee dat ik na zo’n afspraak makkelijker de juiste (en minder verkeerde!) kleding kon kopen, dat het me nét dat extra zetje zou kunnen geven om ook zakelijk op de voorgrond te treden én dat mijn kledingkast er een stuk overzichtelijker van zou worden. Want hoeveel van de kleding die ik in de afgelopen 10-15 jaar verzameld had kon wel niet weg als ik één goede stijl zou vinden?

Voor- en nadelen van personal shopping

Overweeg jij om ook een keer gebruik te maken van personal shopping? Dan heb je misschien wel wat aan de voor- en nadelen die ik ervaren heb:

De voordelen:

  • * Het is heel handig; iemand met verstand van zaken kijkt naar jou en de kleding en vindt precies die mooie pareltjes
  • * Als het goed is, is de personal shopper objectief; die heeft er geen baat bij om jou bepaalde dingen ‘aan te smeren’; die wil gewoon dat jij blij wordt van wat je koopt en geeft dus ook eerlijk advies
  • * Je bent in één keer klaar; zo’n personal shopper let veel meer op ‘setjes
  • * De shopper gaat vooraf vast op pad, zodat jij snel door de winkel kunt. Bovendien regelt die ook allerlei dingen als apart hangen enzo. Heel efficiënt.

De nadelen:

  • * Het kost vaak geld. Dat hoeft overigens niet altijd zo te zijn; ik kreeg onlangs ook de tip dat veel modehuizen personal shopping gratis aanbieden, in de hoop/verwachting dat je de kleding ook bij hen aanschaft
  • * Je moet wél een goede hebben, die oog heeft voor jou en wat jij wilt. Voor mij waren een telefoongesprek én mooie voor- en na-foto’s van anderen doorslaggevend om in dit geval voor Akke-Marije te kiezen.
  • * Het is soms even slikken bij de kassa

 

 

Je leest haar hele leuke verhaal op haar blog lekker leven met minder. 

10.0

“Dit ben ik in 2.0. Een investering in mijzelf die zó de moeite waard is geweest”

Bekijk alle 526 beoordelingen

Wij werken met trots voor